XI-ят Национален фестивал на патриотичната песен – Отечество-2022 г.

На 4 юни (събота) , Регионален исторически музей-Плевен, посрещна с голямо удоволствие и гордост XI-ят Национален фестивал на патриотичната песен – “Отечество”-2022 г. На сцената в двора на музея звучаха патриотични песни на редица вокални групи и хорови колективи от детски градини, училища, читалища и много идивидуални участници от различни градове и села.
Фестивалът е посветен на датата 2 юни-Денят на Христо Ботев и загиналите за свободата на България; на обичта и преклонението пред нашата Родина.
Организатори на този фестивал са: Областното ръководство на ПП “Нова Зора”, Сдружение “Евразия” и творческо обединение “Зора” към Сдружението.
Специален гост на събитието беше г-н Минчо Минчев-председател на ПП “Нова Зора” и главен редактор на в-к “Нова Зора”.
Председател на Областното ръководство на ПП “Нова Зора” и председател на Сдружение “Евразия”- г-жа Евгения Иванова; Ванко Халачев-съюз на офицерите и сержантите от резерва и запаса; Васил Милев-председател на творческо обединение “Зора” ; Пенка Иванова-председател на Общинското ръководство на съюза на пенсионерите-2004 г., са хората, без които това прекрасно събитие нямаше да се случи.
Жури на фестивала бяха: председател- г-жа Елка Недялкова, Главен учител и преподавател по народно пеене в НУИ “П. Пипков”-Плевен и членове: г-н Васил Милев-поет; г-н Валентин Недялков-Старши учител и преподавател по кавал в НУИ “П. Пипков”-Плевен; г-жа Лили Желязкова-балетен педагог, технически сътрудник към журито; тон-режисьор-Павлин Генчев.
Водещ беше: Даниела Заркова.
Началото на събитието бе дадено в 11:00 ч. и в продължение на 5 часа, публиката и участниците имаха възможност да се потопят в едно море от патриотизъм, повдигащ българският дух.
След прикючване на всички участия, уважаемото жури обяви резултатите и връчи грамоти и награди на най-добре представилите се.
Да живее България!