Национален Фестивал на патриотичната песен Отечество

На 2-ри юни в двора на Регионален исторически музей-Плевен се проведе XIII Национален Фестивал на патриотичната песен “Отечество”.
Събитието, което всяка година събира стотици участници и гости от цялата страна е посветено на Денят на Христо Ботев и падналите за свободата и независимостта на България.
Организатори на тази хубава инициатива са: Областното ръководство на ПП “НОВА ЗОРА”, Творческо обединение “Зора”, Вестник “Нова Зора”, Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Съюз на пенсионерите-2004 Плевен със съдействието на Община Плевен.
Специален гост на фестивала и тази година беше г-н Минчо Минчев-председател на ПП “НОВА ЗОРА” и главен редактор на вестник “Нова Зора”.
Официални гости бяха още: г-жа Евгения Иванова-председател на Областното ръководство на ПП “НОВА ЗОРА” и председател на Сдружение “Евразия”, която откри фестивала, г-н Галин Иванов, г-н Стефан Бурджев, г-жа Татяна Кюркчиева, г-н Злати Тодоров, г-жа Татяна Любенова, г-жа Нина Тодорова, г-н Ванко Халачев, г-жа Пенка Иванова.
Уважаемото жури беше представено от: Председател-г-жа Елка Недялкова, г-н Валентин Недялков, г-жа Иглика Димитрова.
Водещ беше г-жа Даниела Заркова, а тон режисьор г-н Павлин Генчев.
Благодарим Ви, че избрахте Регионален исторически музей-Плевен за Ваш домакин и Ви очакваме и през 2025 г. с още песни и изяви на малки и големи и много патротично настроение и приятни емоции за всички!