Камерна фотоизложба Играй и опознай своя роден край

27 юни 2018 г.

От тази година Регионалният исторически музей учреди учебен кабинет към отдел „Образователни инициативи
и програми“. Кабинетът е с практична насоченост, предназначен да повишава знанията и уменията на участниците в областта на историята. В новосъздадения музеен учебен кабинет, търсачите на отговори ще могат не само да се докоснат, а и сами да изработят парченца от историята в мотивираща и позитивна среда. Той дава възможност за алтернативен начин за обучение и поставя началото на дългосрочно музейно образование в РИМ-Плевен. В музейния учебен кабинет са ангажирани специалисти от всички направления в музея, които са развили най-разнообрази кръжоци представени под формата на клубове.
В камерната изложба „Играй и опознай своя роден край“ чрез снимки и материали се проследяват дейностите от клубовете: „Находките на археолога“, От раклата на баба“, „Опознай своя роден край“, „Български празници“. В тях участниците имаха възможност да обогатят своите знания в областта на археологията, етнографията, природата, историята. Успяха да разберат: Какво е професия Археолог?; Защо по народните носии има шевици и какво означават те?; Кой са 77-те и половина билки събирани за Еньовден?; Какво знаем за старите сгради на град Плевен?, както и още много други любопитни моменти от нашата история.
С презентации, къси разкази, обсъждане, куизове, рисуване и други похвати, те навлязоха в дълбините на дадените области.
Чрез снимковия и веществен материал е отразена ангажираността, която е резултат от вложените труд, умения и знания на участниците.